Wordpress logo

WordPress: mobile blogger

Αν και έχουμε εγκαταστήσει δεκάδες φορές τα περισσότερα δημοφιλή cms, το WordPress παραμένει το πιο ξεχωριστό, όχι τόσο γιατί διευκολύνει στο development αλλά γιατί πιο γρήγορα απ’ όλα κερδίζει τους χρήστες του. Ο λόγος είναι ότι το δημοφιλές λογισμικό προωθεί με κάθε τρόπο τη δημιουργία περιεχομένου, παραμερίζοντας ίσως τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά.

Ακόμα έναν τρόπο επινόησε ο Matt και η παρέα του για να κινητοποιήσει περαιτέρω τους απανταχού bloggers να ποστάρουν και στον ύπνο τους: το application του WordPress στο android market. Πρόκειται για μια συμπαθητική κατά την κρίση μας εφαρμογή που επιτρέπει τη δημιουργία περιεχομένου on the go, από την android ταμπλέτα ή κινητό. Ελλείψεις υπάρχουν, αλλά ο προσανατολισμός είναι στη σωστή κατεύθυνση καλύπτοντας τις ανάγκες της πλειονότητας των blogger στο 100%.

Υποστηρίζει τόσο τις self hosted εγκαταστάσεις, όσο και τα hosted blog του WordPress.com. Προφανές το τελευταίο, αλλοίμονο αν οι δημιουργοί δεν υποστηρίξουν το τμήμα που τζιράρει, αλλά όχι τόσο προφανής η υποστήριξη των αυτόνομων εγκαταστάσεων: Αποτελεί πάγια τακτική πολλών open source λογισμικών να προωθούν τις πληρωμένες συνδρομές παρέχοντας premium features: magento, sugarcrm, για να αναφέρουμε μερικά συστήματα που λειτουργούν κατ’αυτό τον τρόπο.

Blogging on the go λοιπόν από το κινητό σας…


Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *