Thunderbird Logo

thunderbird update 68 σε 78

Βγήκε το πολυαναμενόμενο update 78 του Thunderbird μέσα από το interface του Thunderbird.

Για τους βιαστικούς: ALT > Help > About, ή στα ελληνικά: Βοήθεια > Σχετικά.

Κι ενώ η v78 διατίθετο από το επίσημο site του προϊόντος της Mozilla από τον Αύγουστο του 2020, σήμερα, 16 Σεπτεμβρίου, βρίσκεται με ένα κλικ μέσα από το περιβάλλον του δημοφιλούς client, χωρίς να απαιτείται manual εγκατάσταση.

Η πρώτη εντύπωση από το update πολύ θετική: ανανεωμένα εικονίδια στο γνωστό αριστερό panel των mail folder, αισθητική φρεσκάδα, αλλά και κλείσιμο στα κενά ασφαλείας που δημιουργούσαν τα legacy plugin. Μεγάλη αλλαγή στο compose window με τα CC && BCC να επιλέγονται από τα νέα ειδικά εικονίδια, ενώ οι “TO” recipients δεν είναι πια ο καθένας στην γραμμή του – κάτι που μπέρδευε πολλούς χρήστες και έθετε τους CC σαν first level addressees. Με αέρα “gmail”, οι correspondents μετακινούνται με το mouse drag από το ΤΟ σε κοινοποίηση, η περιοχή της οποίας από default παραμένει αόρατη, καθιστώντας κομψότερο το default editing παράθυρο.

Αν και δεν απαντώνται καθημερινά, preferences και account settings έρχονται επανασχεδιασμένα, σε στυλ εμπνευσμένο από τον chrome και – επιτέλους – σε tab να αντικαθιστούν τα παλιά modals που είχαν κουράσει παρασύροντας τη συνολική αισθητική του client στα late nineties.

Αναλυτικά τα release notes εδώ:

https://www.thunderbird.net/en-US/thunderbird/78.0/releasenotes/


Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *