relocate wordpress

Αν και υπάρχουν αρκετοί μέθοδοι για να επανακαθοριστεί το url εγκατάστασης του wordpress (http://codex.wordpress.org/Changing_The_Site_URL), προτείνουμε την απευθείας ανάθεση του νέου url στην database:

  1. Εντοπίστε τις εγγραφές με option_name = ‘site_url’ και option_name = ‘home’ στον πίνακα wp_options (ή όποιο άλλο πρόθεμα του table options χρησιμοποιήθηκε στην αρχική εγκατάσταση).
  2. Αντικαταστήστε την τιμή του option_value με το νέο URL.

Με τα βήματα αυτά “παίρνετε πρόσβαση” στο wp-admin του wordpress. Αυτό δυστυχώς δεν είναι αρκετό. Τυχόν permanent links, σύνδεσμοι στον ιστότοπο σας, ακόμα και αναφορές σε media μέσα στα άρθρα και τις σελίδες σας θα πρέπει να επαναπροσδιοριστουν. Είναι προτιμότερο να.χρησιμοποιήσετε κάποιο σκριπτ κατάλληλο γι αυτή την εργασία.

Η μέθοδος που περιγράφεται έχει δοκιμαστεί με επιτυχία στις εκδόσεις του WordPress από 3.6 έως 4.1. Πριν από οποιαδήποτε αλλαγή, συνίσταται backup της database και του file system, καθώς και δοκιμή σε δοκιμαστικό server. Αν δεν είστε σίγουροι για οποιοδήποτε διαδικασία, ζητήστε βοήθεια από εξειδικευμένο τεχνικό, προτού χάσετε πολύτιμα δεδομένα.


Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *