windows logo

windows 10 δωρεάν – για όλους!

Σε προηγούμενο άρθρο αποσαφηνίσαμε τι σημαίνει “δωρεάν windows 10”. Σε αυτό θα δούμε και άλλο ένα παράθυρο που αφήνει η Microsoft για τους χρήστες που θέλουν να εγκαταστήσουν δωρεάν το νέο λειτουργικό, ακόμα και αν δεν διαθέτουν windows 7 ή 8.

Ο τρόπος είναι απλός: Εγκατάσταση του preview των windows που ως δια μαγείας, μετά την επίσημη διάθεση των 10 στις 29 Ιουλίου, θα αναβαθμιστεί στην τελική version. Δεν ξέρουμε αν η απόφαση αυτή του κατασκευαστή πάρθηκε για να επιτευχθεί ο δύσκολος στόχος που έχει θέσει για 1 δις συσκευές να φορούν δεκάρια ως το 2018, πάντως φαίνεται να δίνει λύση στους XP και Vista χρήστες που εξακολουθούν να είναι πολλοί, αλλά αδυνατούν να πληρώσουν για το νέο λειτουργικό.

Σε κάθε περίπτωση, για το άνοιγμα του εν λόγω παραθύρου, ο γίγαντας της πληροφορικής ζητά τη σύνδεση του microsoft account του εκάστοτε previewer, γεμίζοντας κι άλλο την database με νέους πελάτες, αλλά κυρίως, γεφυρώνοντας τις σχετικά κακές σχέσεις με τους παλιούς.

Τέλος, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η κίνηση αυτή δεν στοχεύει στην ενδυνάμωση του testing των w10, πρόκειται για το ότι ουσιαστικά η MS παίζει άλλο ένα χαρτί – μάλλον από τα τελευταία της – στην προσπάθεια να κερδίσει το χαμένο από android και ios έδαφος, ελπίζοντας ότι η νίκη θα έρθει μέσω της πλάγιας επίθεσης των desktop στα οποία έχει σχεδόν την αποκλειστικότητα. Ο κολοσσός της πληροφορικής επιχειρεί τη σύγκλιση, ωθώντας τους χρήστες στην ενιαία σε desktop, tablet και μικρότερες συσκευές έκδοσης. Ελπίζει έτσι, ότι μέσω μιας δημοφιλούς desktop version, θα επηρεαστεί η επιλογή της mobile, έστω και αργά. Το μέλλον θα δείξει κατά πόσο η στρατηγική αυτή θα εξακολουθεί να δίνει θετική κερδοφορία στην Microsoft που φαίνεται να εγκαταλείπει ολοκληρωτικά τις πωλήσεις που την οδήγησαν σε αυτό που είναι σήμερα.


Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *