windows logo

δωρεάν η αναβάθμιση στα windows 10?

Σύγχυση επικρατεί σε σχέση με το κόστος διάθεσης των Windows 10 μετά την ανακοίνωση της Microsoft για δωρεάν αναβάθμιση σε “συγκεκριμένους” πελάτες των εκδόσεων 7 SP1 και 8.1. Αποσαφηνίζουμε ότι επιχειρησιακοί πελάτες, OEMs και όσοι φτιάχνουν PC μόνοι τους εξαιρούνται από τη δωρεάν αναβάθμιση. Η τιμή της νέας version δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα. Αυτοί που πόνεσαν περισσότερο από την είδηση είναι όσοι έσπευσαν να πληρώσουν $120 για την αναβάθμιση από τη v.7 σε v.8, κόστος που θα απέφευγαν αν είχαν παραμείνει με τα 7 λίγο ακόμα καιρό, δεδομένου μάλιστα ότι η μετάβαση στα 8 για τους περισσότερους αποτέλεσε κακή επιλογή.

Η δωρεάν αναβάθμιση δεν θα ισχύει επ’ άπειρον, το χρονικό περιθώριο λήγει ένα έτος μετά το release της v.10. Το σίγουρο είναι ότι η Microsoft άλλαξε πλεύση όσον αφορά τη στρατηγική των πωλήσεών της, δεν σκοπεύει να χρεώνει στο εξής τους end users για το δημοφιλές λειτουργικό της, στρέφεται στο SaaS, ανακοινώνοντας διά στόματος Myerson ότι “Windows is a service. Users will always be up to date.”.

Κυρίαρχο στοιχείο στη νέα έκδοση είναι η προσωποποίηση, με μότο το λειτουργικό για τον καθένα μας (και όχι για όλους μας), την Cortana να ενσωματώνεται στο λειτουργικό σαν άλλη γραμματέας και τον Edge (project Spartan) να μπαίνει στη δύσκολη μάχη αποκατάστασης της ρετσινιάς του Internet Explorer.


Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *