php logo

plug and play json restful api για mysql και όχι μόνο

Όσοι γνωρίζετε το https://github.com/alixaxel/ArrestDB δεν χρειάζεται να διαβάσετε παρακάτω.

Όσοι όμως δεν το έχετε ξανακούσει, αξίζει να διαβάσετε τη συνέχεια και ίσως να το δοκιμάσετε.

Ας υποθέσουμε ότι έχετε σχεδιάσει μια φανταστική database – σε MySql, PostgreSQL ή SQLite και αναρωτιέστε πως θα τη διασυνδέσετε με τη mobile / web / desktop εφαρμογή σας. Τρόποι υπάρχουν πάμπολλοι, άλλοι πιο δύσκολοι, άλλοι πιο εύκολοι, άλλοι σωστοί και άλλοι προβληματικοί.

Ένας από αυτούς, εξαιρετικά απλός και γρήγορος, είναι το ArrestDB που υπόσχεται να χτίσει σε μηδέν χρόνο ένα RESTful API γύρω από την database σας με μία γραμμή κώδικα – που αφορά στο connection string της db.

Το project είναι γραμμένο σε PHP αλλά δεν χρειάζεται να γνωρίζετε τίποτα γι αυτήν, εκτός από το γεγονός ότι θα πρέπει να διαθέτετε την v5.4 – κάπως περιοριστικό αφού η 5.3 εξακολουθεί να μεσουρανεί.

Για την εγκατάσταση κοπιάρετε στον web server σας το ένα και μοναδικό αρχείο του ArrestDB (index.php), τροποποιείτε καταλλήλως την πρώτη γραμμή του, φτιάχνετε και ένα htaccess για το routing και είστε έτοιμοι να δοκιμάσετε το api. Αν έχετε ξαναπαίξει με άλλο api, δεν θα βρείτε πρακτικά διαφορές, είναι έτσι όπως το φαντάζεστε:

  • Για να δείτε τον πελάτη του πίνακα customer με όνομα Nick:
    GET http://api.example.com/customer/name/Nick/
  • Για να τροποποιήσετε τον πελάτη του πίνακα customer με κωδικό 100:
    PUT http://api.example.com/customer/100/

Για security, ούτε λόγος, στην καλύτερη, ότι προσφέρει ο apache. Ίσως οι πιο απαιτητικοί από εσάς να μην καλυφθούν, αλλά ο,τιδήποτε πιο advanced απαιτεί σαφώς περισσότερο κόπο, κι έτσι το ArrestDB καθίσταται μοναδικό για testing και για ταχύτατη υλοποίηση.


Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *