Ο αρχικός διάλογος (παράθυρο) του tuxbot

τι είναι το tuxboot;

Όσο τα cd, dvd και τα πάσης φύσεως δισκάκια θυμίζουν περισσότερο ufo παρά μέσα αποθήκευσης, η ανάγκη για δημιουργία bootable usb μεγαλώνει. Κι ενώ για τους χρήστους του linux αυτά είναι απλά πράγματα, για τους windows φίλους δοκιμάζουμε το tuxboot, το πρακτικό εργαλείο δημιουργίας bootable usb. Είναι ειδικά σχεδιασμένο για clonezilla, drbl, gparted και tux2live, για τα οποία υποστηρίζει αυτόματο κατέβασμα του πιο πρόσφατου iso, όμως, επιτρέπει και την επιλογή οποιουδήποτε iso για εγγραφή στο usb.

Το προγραμματάκι θα το βρείτε στη σελίδα http://tuxboot.org/ και όταν το το τρέξετε δείχνει κάπως έτσι:

Ο αρχικός διάλογος (παράθυρο) του tuxbot
Ο αρχικός διάλογος (παράθυρο) του tuxbot

Καθορίζετε το iso είτε με την επιλογή online distribution (εδώ το tuxbot τα κάνει όλα μόνο του), είτε με την επιλογή predownloaded (όπου ο χρήστης καλείται να επιλέξει το κατάλληλο iso από το δίσκο του).

Μας άρεσε η παρένθεση “Use with Care” στο τσεκάκι Show All Drives, αφιερωμένη στους αυτοκαταστροφικούς τύπους, καθώς και το Save ISO file για τους (ρακο)συλλέκτες – δεν είμαι σίγουρος ποιος θέλει να βαστήξει στο pc του την 2.7.5.1 του gparted – unstable – live – testing – nightbuild – latest – wtf.

Για τους βιαστικούς μόνο το ΟΚ είναι απαραίτητο και το προγραμματάκι τα κάνει όλα μόνο του, γράφει στο usb το ISO, reboot και το live usb τρέχει σε 5 λεπτάκια.

Το δοκιμάσαμε με 2-3 διανομές και όλα πήγαν μια χαρά. Να και μερικά screenshot.

tuxboot: κατέβασμα iso
tuxboot: κατέβασμα iso
tuxboot: αντιγραφή στο usb
tuxboot: αντιγραφή στο usb

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *