Μικρό, κομψό και δυνατό: Intel NUC5i5RYK

Ανεπιστρεπτί πέρασε η γοητευτική εποχή που πιτσιρικάδες με θηριώδη game PC ανά χείρας ανεβοκατέβαιναν την Στουρνάρη αναζητώντας το πιο προηγμένο σύστημα ψύξης για να αυξήσουν 1% τις επιδόσεις του συστήματός τους. Αλλάξαμε σελίδα: στις τσέπες μας, τα τηλέφωνά μας, ισχυρά μηχανήματα με δυνατότητες που λίγοι μόνο τολμηροί οραματίζονταν πριν από λίγα χρόνια. Διαθέτουμε tablet με δυνατούς προσέσορες, έξυπνες δικτυωμένες τηλεοράσεις, ένα σωρό άλλα θαυματουργά γκάτζετ. Τί γίνεται όμως με τα workstation; Τα συστήματα στα οποία πραγματικά δουλεύουμε δεν έχουν android, ούτε iOS, έχουν Windows (πιθανότητα ακόμα XP), είναι εφοδιασμένα με κάποιο λογισμικό ελληνικής εταιρίας για να βλέπουμε καρτέλες πελατών, προμηθευτών και τιμολόγια, συνδέονται σε κάποιο share που φιντάρει 2-3 πολύ σημαντικά εξελόφυλλα και είμαστε ευχαριστημένοι. Συνήθως στεγάζουμε το workstation σε ένα μεγάλο κουτί, στην καλύτερη σε laptop, διάσταση όμως δυσανάλογη ως προς τις επιδόσεις ενός κινητού τηλεφώνου.

Κι αυτή η σελίδα της ιστορίας πάει να γυρίσει. Ίσως το workstation του μέλλοντος να μοιάζει με το NUC5iRYK της INTEL. Οι κατευθύνσεις για τους πρωτοπόρους της τεχνολογίας είναι δύο: στο ίδιο μέγεθος, περισσότερη ισχύς ή η ίδια ισχύς, στο ίδιο μέγεθος. Η INTEL φαίνεται να συνδύασε και τα δύο, επέλεξε μικρό μέγεθος και μεγάλη ισχύ για το νέο της μηχάνημα.  Ίσως η τιμή των ~$400 να είναι υπερβολική εν σχέσει με ένα PI αν είναι να “τρέξει” XBMC, όμως σύμφωνα με την INTEL το νέο NUC μπορεί να κάνει πολύ περισσότερα πράγματα λόγω του πανίσχυρου Core i5-5250U. Εξοπλισμένο με ένα σωρό θύρες USB3, HDMI, Gb Ethernet σε ένα όμορφο καλά αεριζόμενο κουτί υπόσχεται να αντικαταστήσει το παλιό desktop σας και να σας χαρίσει δύναμη για όλων των ειδών τις εφαρμογές. Το κουτί διατίθεται σε 2 μεγέθη, το μεγαλύτερο σχεδιάστηκε για να χωράει σκληρό 2.5′.

Αναλυτικό άρθρο βρήκαμε στον ιστότοπο http://hothardware.com/reviews/intel-nuc5i5ryk-broadwell-u-mini-pc-review. Από εκεί είναι και το ακόλουθο βίντεο:


Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *