eclipse logo

ενεργοποίηση svn στον eclipse

Ένα από τα βασικά συστατικά ενός καλού ide είναι το integration με το version control. Στο παρόν θα δείξουμε τη σύνδεση του eclipse με το subversion χάρη στην χρήση του δημοφιλούς plugin subversive.

Για τα επόμενα υποθέτουμε το luna σαν έκδοση του eclipse, του οποίου το update channel εμπεριέχει το subversive. Συνεπώς δεν υπάρχει τίποτα πιο εύκολο από Help > Install New Software και γράψτε subversive στο φίλτρο. Μετά από λίγο θα έρθουν τα αποτελέσματα, επιλέξτε το Subversive SVN Team Provider ή/και ότι άλλο ενδεχομένως θα χρειαστείτε.

Σύντομη εξήγηση για τις υπόλοιπες επιλογές: το integration με το mylyn project αφορά σε task management, το revision graph ενσωματώνει γράφημα των αλλαγών, jdt ignore extensions είναι χρήσιμο για τους developers της java – εξαιρεί τα output directories από το svn, localisation για γαλλικά και ιαπωνικά προς το παρόν, και τέλος, sources για όσους από εσάς θελήσετε να ψαχτείτε με τα ‘σώψυχα του plugin.

eclipse-subversive-installation
eclipse-subversive-installation

Next, Next και I agree και αφήστε τον installer να αναλάβει τα καθήκοντά του.

Θα σας ζητηθεί επανεκκίνηση, επιβεβαιώστε και ετοιμαστείτε για την εγκατάσταση των connector. Ανοίξτε το project που θέλετε να ρίξετε στο svn και επιλέξτε δεξί κλικ Team > Share Project > SVN

Επειδή είναι η πρώτη φορά που θα χρησιμοποιηθεί το subversive θα σας ζητηθεί η εγκατάσταση του κατάλληλου connector ανάλογα με την έκδοση του svn server.

eclipse-subversive-svn-connectors

Επιλέξτε τους κατάλληλους για εσάς και προχωρήστε εκ νέου σε εγκατάσταση.

eclipse-subversive-svn-installation

 

Συμφωνήστε με τα agreements και τα unsigned content και υπομείνετε άλλη μία επανεκκίνηση.

Επιχειρήστε ξανά δεξί κλικ, team, share project, svn και αν όλα έχουν πάει καλά, θα εμφανιστεί ο διαλογος Share Project Wizard.

eclipse-subversive-Share Project Wizard

Επιτέλους, ήρθε η ώρα να γράψετε το url του svn server και τα συνθηματικά σας.


Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *